Sopimusehdot ja palvelusisällöt

Siivouksen sisältö

Siivouksessa noudatetaan yleisesti käytössä olevia ylläpitosiivouksen tai perussiivouksen mukaisia työohjeita, jos asiakkaan kanssa ei toisin sovita. Siivoojamme eivät puhdista arkoja materiaaleja tai pintoja, kuten taulujen kanvaaseja tai herkkiä laitteita.

Teemme ikkunan pesut, suursiivoukset ja remonttisiivoukset sopimuksen mukaan.

Ylläpitosiivoukseen eli arkisiivoukseen kuuluu, ellei toisin sovita:

 • Kaikki lattiat imuroidaan ja pyyhitään nihkeällä
 • Matot imuroidaan
 • Tasopintojen, peilien ja lasipintojen pyyhintä pölyistä sekä tahrojen pyyhintä kosketuspinnoilta (joihin siivoja yltää 180cm). Ovenpielien, ovenkahvojen ja valokatkaisimien tahranpoisto.
 • Tiskien laitto koneeseen
 • Lakanoiden vaihto
 • Keittiö: Tasopintojen, välitilan kaakeleiden, kaapinovien, pienkodinkoneiden pintojen, liesituulettimen pinnan ja lieden pyyhintä, roskien pois vienti ja roska-astioiden puhdistus.
 • Kylpyhuone ja WC: Suihkutilan pesu roiskeiden korkeudelta, lavuaarin ja hanan pesu, peilien pyyhintä, pölyjen pyyhintä, wc-istuimen pesu, lattian imurointi ja kosteuspyyhintä.

Siivouksen yhteyteen voi tilata lisäpalveluna esimerkiksi: ikkunoiden, saunan, uunin ja jääkaapin pesun, roskakaapin puhdistuksen, vaatteiden silityksen, mattojen pesun ja sängyn syväpuhdistuksen.

Palveluun ei kuulu:

 • Taulujen puhdistus
 • Seinien pölynpyyhintä
 • Äärimmäisen vaikeiden tahrojen puhdistus
 • Lattiakaivojen puhdistus/avaus
 • Hajulukkojen puhdistus
 • Ilmastointiventtiilien puhdistus
 • Raskaiden huonekalujen ja kodinkoneiden siirtäminen
 • Remonttisiivous
 • Tekstiilien pesu tai vaihto (koristetyynyt, verhot, sohvat, tms.)

Vaitiolovelvollisuus

Asetamme toiminnallemme ja henkilökunnallemme tiukat luotettavuus- ja laatuvaatimukset. Kaikkia työntekijöitämme sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus. Henkilökuntamme on kirjallisesti sitoutunut pitämään salassa kaikenlaisen tiedon asiakkaista. Asiakkaiden tiedot ovat luottamuksellisia ja ne ovat sekä salassapitosopimuksen että tietosuojalainsäädännön alaisia tietoja.

Tyytyväisyystakuu

Jos siivouksen laatu ei ole sovitun mukaista, lupaamme suorittaa puutteelliseksi jääneet työt veloituksetta. Olettehan puutteiden korjaamisesta aina yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme kahden (2) arkipäivän kuluessa siivouskerrasta. Valokuvien toimittaminen siivouspuutteista edistää palvelumme laadun kehittämistä.

Veloitukseton täydennyssiivous ei koske tapauksia, joissa asiakas määrittelee enimmäistuntimäärän siivoukselle, ja osoittautuu ettei aika riitä kohtuudella kohteen siivoukseen sovitulla tasolla.

Kotitalousvähennys

Asiakas saa kotitalousvähennyksen ilmoittamalla tiedot kustannuksista verottajalle veroilmoituksessaan.

Minimityöaika

Minimityöaikamme on säännöllisessä kotisiivouksessa, ikkunanpesuissa ja arvonlisäverottomassa kotipalvelussa kaksi (2) laskutustuntia. Kertasiivouksessa ja muuttosiivouksissa minimityöaika on kolme (3) tuntia.

Arkipyhät

Arkipyhille osuvat säännöllisen kotisiivouksen vuorot siirrämme korvaavaan ajankohtaan. Siivous suoritetaan ensisijaisesti yhdessä asiakkaan kanssa sovittuna korvaavana ajankohtana. Siivouskerta on myös mahdollista peruuttaa ilman kuluja, jos asiakkaan kanssa näin erikseen ajoissa sovitaan.

Matkakulut

Emme veloita matkakuluja siivouskäynneistä palvelupaikkakuntiemme kaupunkialueille. Kaupunkialueiden ulkopuolella varaamme oikeuden veloittaa matkakuluja matkustamiseen kuluneesta ajasta sekä matkasta 0,43 €/km. Matkakuluista sovitaan aina etukäteen asiakkaan kanssa.

Peruutus- ja muutosehdot

 1. Peruutus, siirto tai ajallisesti lyhentävä ilmoitus alle 24 tuntia ennen siivousta: veloitamme koko hinnan
 2. Peruutus, siirto tai ajallisesti lyhentävä ilmoitus 1–5 arkipäivää ennen siivousta: veloitamme 50 %
 3. Peruutus, siirto tai ajallisesti lyhentävä ilmoitus yli 5 arkipäivää ennen siivousta: ei kuluja

Sairastumisesta johtuvat käyntien siirrot katsomme aina tapauskohtaisesti. Kaikki muutokset tai peruutukset tulee tehdä Loiston asiakaspalveluun, ei siivoojalle.

Asiakkaan velvollisuudet

Sovimme asiakkaan kanssa siivoustöiden aikataulutuksesta ja työtehtävistä. Asiakkaan vastuulla on mahdollistaa kohteeseen sisään pääsy. Siivottavassa kohteessa on toimittava sähköt, vesi ja valaistus. Jos asunnon siisteystaso on normaalista merkittävästi poikkeava, tulee asiakkaan varautua mahdollisiin lisäkustannuksiin.

Laskutus ja maksuehdot

Kerromme asiakkaillemme työaika-arvion tilauksen yhteydessä, mutta veloitamme aina vain siivoukseen kuluneen ajan mukaisesti. Siivoojan paikalla olo määritellään paikannukseen perustuvan työajanseurannan avulla. Eli 4 tunnin siivous tarkoittaa asiakkaalle sitä, että siivooja on paikannuksen perusteella 4 tuntia paikan päällä tai kaksi siivoojaa 2 tuntia.

Siivouksen tuntihinta määräytyy tilaushetkellä voimassa olevan palveluhinnaston mukaisesti.

Kertasiivous tai muu yksittäinen toimeksianto laskutetaan työn tapahduttua. Sopimussiivous tai muu säännöllisesti saman kuukausityömäärän käsittävät työsuoritukset laskutetaan kerran kuukaudessa.

Maksuehto on 7 päivää netto ja viivästyskorko kulloinkin voimassa olevan lain mukainen.

Lauantaisin hinnaston mukaisiin hintoihin lisätään 25 %.

Sunnuntaisin hinnaston mukaisiin hintoihin lisätään 100 %.

Jatkuvan sopimuksen irtisanominen ja muutokset

Kuluttaja-asiakkailla ei ole palvelusopimuksissa irtisanomisaikaa. Jos seuraava siivouskerta on viiden arkipäivän sisällä, pätee siihen kuitenkin normaalit peruutusehdot. Loistolla on oikeus muuttaa siivouspalveluiden hinnoittelua ja sopimusehtoja ilmoittamalla siitä asiakkaalle kirjallisesti yhtä kuukautta ennen muutoksen voimaanastumista.

Avaimet ja hälytysjärjestelmät

Jos asiakas toimittaa Loistolle avaimet, täytetään niistä kirjallinen luovutustodistus kahtena kappaleena. Jos asiakkaalla on hälytysjärjestelmä, on hän velvollinen ilmoittamaan sen koodin ja ohjeet siitä, miten hälyttimen saa pois päältä työn tekemisen ajaksi. Jos koodia ja ohjeita ei ilmoiteta, Loisto ei ole velvollinen korvaamaan mahdollisesta aiheettomasta hälytyksestä aiheutuneita kustannuksia.

Avaimet säilytetään turvallisesti ja aina useamman kuin yhden lukituksen tai turvajärjestelmän takana. Avaimiin ei koskaan merkata asiakkaan osoitetta tai nimeä. Tiloissamme on myös kameravalvonta ja liiketunnistin.

Vahingot ja niiden korvaaminen

Virheet ovat mahdollisia kenelle tahansa. Siksi meillä on laaja vastuuvakuutus, joka kattaa mahdolliset vahingot aina 500 000 euroon asti. Vahingonkorvausvelvollisuus, vastuun laajuus ja rajoitukset määräytyvät vakuutus­ehtojen mukaisesti. Korvausvaatimus on esitettävä kahden (2) viikon ja korvattava summa kuitteineen kolmen (3) kuukauden kuluttua vahingon sattumisesta. Loiston vastuu rajoittuu Loiston työnjohdon alaisuudessa olevan henkilön aiheuttamiin välittömiin vahinkoihin.